Servlet udvidelsen

Indledning

Denne udvidelse handler om at skrive en Java servlet. Udvidelsen er primært for studerende, som har fulgt kurset Internetprogrammering eller som har et bassalt kendskab til html.

Om servlets

En Java servlet er et program som kører på en hjemmesideserver. Grundideen er så, at når browseren spørger hjemmesideserveren efter en hjemmeside, så kalder hjemmesideserveren servleten. Servleten danner en hjemmeside som hjemmesideserveren så giver tilbage til browseren.

Man kan finde et eksempel på en HTML-side, som kalder en servlet. Denne servlet implementerer en søgemaskine svarende til den der er i det udleverede program SearchCmd.

Links:

Man kan evt lade sig inspirere af virkemåden for google når man konsturerer sin servlet.

Servlets på it-c

Hvis man er interesseret i at bruge servlets på IT-C skal man skrive et brev til sysadm. I brevet skal man skrive at man gerne vil have mulighed for at benytte servlets i forbindelse med søgemaskineprojektet. Desuden skal man angive loginnavnene på medlemmerne af ens gruppe.

Man skal bruge jar filen servlet.jar når man oversætter sin servlet. Man kan på hovedsiden for søgemaskineprojektet finde yderligere informationer om brug af jar filer.